Nye markedsføringsformer skaber kunder

Markedsføring – mere specifikt “Social Selling” – er din mulighed for at skabe nye kunder mens din virksomhed holder lukket. Med de nye værktøjer – som f.eks.  LinkedIn – kan du i stedet lade søgerobotterne gøre en stor del af arbejdet for dig mens du sover. Denne nye form for ”Social Selling” er tilmed  en behagelig form for salgskontakt – langt mere behagelig end traditionelt koldt kanvassalg.

Social Selling – finder ”leads” til dig

LinkedIn er meget mere end blot en CV-database. Ret udnyttet kan den reelt understøtte dit salg. LinkedIn og andre professionelle sociale medier er gode værktøjer inden for relationssalg i forbindelse med at finde nye leads. Mange af søgemaskinerne kan du sætte op for flere af dine målgrupper, således at du bl.a. får besked, når der kommer en ny indkøber eller anden relevant kontaktperson i din branche.

Social Selling – slår kanvassalg på troværdigheden

Ved at anvende Social Selling korrekt, får du varmet dine relationer op inden den første telefonsamtale. Personen ved dermed, hvem du er og hvad du står for, når du ringer. I kan nu i fællesskab koncentrere jer om hvad du tilbyder og kundens behov i denne henseende. Leads kan gøres varme med en online dialog. Dette kræver dog en helhjertet indsats i det digitale univers, hvor du følger din nye potentielle kunde og viser ham eller hende en reel og oprigtig interesse.

Hvad er Social Selling – og hvordan griber jeg det an?

Social Selling er ”networking” samt anvendelse af de nyeste muligheder som LinkedIn og andre platforme tilbyder. Det kræver stadig, at du er en god sælger og respekten for at der skal opbygges en gensidig relation inden de første salgssignaler sendes. Social Selling er med andre ord ikke en annonce for virksomheden på LinkedIn – ligesom det heller ikke er kold kanvas.

Du skal selv have modet til at ytre dig, så dine kunder ved, hvad du står for.

Som Social Seller er det derfor vigtigt, at din profil afspejler, hvad du og din virksomhed arbejder med, da det er denne profil, der er dit brand. Du skal indgå i en aktiv dialog med de interessenter og kunder, der er i branchen. Dette kan bl.a. gøres ved at ”connecte” eller  ved at følge dem en tid og på denne måde få et overblik over, hvad de ”poster” og generelt interesserer sig for – inden du indleder en dialog.

Du skal også selv turde ytre dig, så dine kunder ved, hvad du står for. En stor del af dit brand bør være ”posts” på de professionelle sociale medier. Gør dette aktivt og inddrag din marketingsafdeling i dette eller få som minimum lagt en strategi for virksomhedens ”posts” eller ”statements” på nettet. Din marketing support bør i denne forbindelse opdatere dig på ”do’s” og ”don’ts”.

Social Selling kræver at din virksomhed, du og/eller dine sælgere er aktive på eksempelvis LinkedIn Posts, searches og deltagelse i grupper mm. En altafgørende faktor er dog at man viser en oprigtig interesse for den branche I er en del af, hvilket er et ”must”! Dette er jo tidskrævende?! Helt sikkert, men salgsprocessen bliver til gengæld meget systematiseret og ender som den nye form for salgs-lead-generering. Et nyt og stærkt værktøj eller styringsredskab med andre ord!

Bidrager din bestyrelse med noget i det nuværende set-up? Findes kompetencerne der?

Har DU behov for at få styrket din virksomheds ”brand-position” på nettet men har ikke kompetencerne i huset? I dette tilfælde er der en god mulighed for at få en kvalificeret viden-sparring ved at opgradere din bestyrelse med et nyt medlem, som netop besidder disse kompetencer. På den måde får du en strategisk målrettet og uvildig in-house rådgivning med en specifik knowhow på dette område. Du er dermed ikke længere tvunget til at ”nøjes” med input fra dit reklame- eller kommunikationsbureau.