“Sikke en strategi-proces hos Viborg HK”… mange af mine daglige opgaver med strategi-processer er meget seriøse og alvorlige, det er den seneste også hos Viborg HK – og så er den alligevel helt anderledes…

Vi ryddede pokalvæggen – for ny strategi-proces

Vi har startet en strategi-proces og til det formål ryddede vi simpelthen pokalvæggen også den fra Champions League.

Vi ryddede pokalvæggen - for strategi-processen hos Viborg HK "Sikke en fed strategi-proces hos VHK" - siger Pia Grandelag

Det gjorde vi for at få plads til SWOT-plakaten. SWOT-plakaten er en del af strategiprocessen hos Viborg Håndbold Klub ApS. At lave strategi med en pro-håndboldklub er noget helt anderledes end de virksomhedsstrategier jeg arbejder med til daglig, netop fordi også sportsorganisationen er en del af den samlede strategi.

Personlige samtaler – forbereder strategi-proces

Nu er jeg jo ikke tidligere pro-håndboldspiller, så jeg har afholdt en hel del samtaler med de enkelte i organisationen, for at danne mig et overblik over sammenhængene i en professionel håndboldklub, men også for at forberede deltagerne i strategi-processen på hvad vi skal igennem og hvordan de kan bidrage bedst muligt.

Indblik i det praktiske arbejde i den professionelle håndboldklub

Ja, vi snakker muligheder og mål – og så får vi kortlagt hvor vi er i dag og beskrevet vores nuværende situation. Her kommer vi bl.a. rundt om træningsmetoder og -mønstre, de fysiske forhold, sammenhængene i organisationen, hvor vi adskiller os fra de øvrige klubber, hvad vores historie bidrager med og hvad vi selv kan gøre for selv at påvirke historien og strategi-processen.

Vores set-up er superprofessionelt så det skal vi bygge videre på og udvikle os med.

Hidtil uset fart med post-it-notes

Jeg har siden 2005 ikke set post-it notes blive sat på SWOT plakaten med sådan en hast og så engageret som ved strategi-processen sammen med driftsorganisationen i VHK.

Post-it notes flyver energisk i strategi-processen hos VHK   Strategi-processen hos Viborg HK er i gang med Pia Grandelag

Det var helt overvældende og virkelig inspirerende. Til gengæld tog det lidt tid at få skrevet situationsanalysen rent. Det billede der dannede sig var – sikke et potentiale denne klub har! Jeg glæder mig til den næste fase i strategiprocessen og til at se strategien udfolde sig.

Storslået og stolt historie

Netop Viborg Håndboldklub har en meget storslået og stolt historie. Den har dannet baggrund for nogle rigtig gode snakke om den fremad rettede strategi proces og strategi. Vi har et helt fantastisk fundament og set-up at bygge på.

En anderledes opgave og alligevel velkendt

Jeg arbejder til daglig med bestyrelsesarbejde, strategiudvikling og som rådgiver for små og mellemstore virksomheder. Jeg har en stærk baggrund i industrien fra talrige bestyrelsesposter og som CEO i forskellige Industrivirksomheder i ind og udland. Så det er noget af et andet arbejde med håndboldklubben – og en lige så stor fornøjelse at arbejde med denne organisation, med bestyrelsen og ikke mindst med spillerne, som mine øvrige opgaver.

Pokalerne skal tilbage på plads

Pokalerne er klubbens stolthed og fortæller en succeshistorie, så de skal selvfølgelig behørigt tilbage på sin rette plads på pokalvæggen igen – vi glæder os til at den skal udvides.