Portræt af Pia Grandelag i Viborg Stifts Folkeblad - Drop Janteloven     Artikel i Viborg Stift Folkeblad Søndag - om kvindelig leder Pia Grandelag

Hvor blev jeg glad da min lokalavis Viborg Stifts Folkeblad valgte at bringe et portræt af mig i Søndagsavisen.

Portrættet blev til en eftermiddag hvor journalist Jane Gieselmann kom forbi til en kop kaffe og et interview. Fotografierne er taget af Anne Kring.

Portrættet er en del af Viborg Stifts Folkeblads serie med fokus på Erhvervskvinder.

Portrættet starter sådan her:

Viborg: Hun har en teknologisk baggrund. Hun har erfaring som leder og direktør. Hun har haft ind til flere bestyrelsesposter og har siddet for bordenden som bestyrelsesformand, når de vigtige beslutninger er blevet truffet. Og så driver hun sit eget firma, hvor hun rådgiver i eksempelvis salgsmodning og bestyrelsesarbejde ved siden af jobbet som direktør.

Pia Grandelag er en af de karrierekvinder, samfundet efterlyser flere af.

Hun uddannede sig til eksportingeniør, fordi hun drømte om at få hele verden som sin arbejdsplads, og hun har siden gjort karriere i et mandefag.

Pia Grandelag har arbejdet med produkter som køleelementer til teleindustrien og tørringsløsninger til kornindustrien, og hun griner, når hun fortæller, hvordan hendes job ind imellem kan være ”den vildeste party-killer”, fordi udenforstående ikke aner, hvad de skal spørge ind til.

Men det går nok, mener kvinden, der elsker sit fag og sin lederrolle.

Da hun og hendes mand for flere år siden håbede på at blive forældre, fik hun en graviditet uden for livmoderen, der nær havde taget livet af hende. Da hun slog øjnene op på hospitalet og var omgivet af bekymrede familiemedlemmer, var hendes første ord: Jeg vil arbejde.

Mød direktøren, iværksætteren og bestyrelsesformanden – Pia Grandelag.

Hvad lavede du, sidst du havde en rigtig fed dag på jobbet?

Det, der virkelig gør mig glad, er at få samspillet mellem mennesker til at fungere. Respekt er et nøgleord for mig som leder. Vi mennesker er forskellige. Da jeg satte mig i direktørstolen hos Dantherm i Söderköping i Sverige, begyndte jeg jobbet med at have samtaler med samtlige 42 medarbejdere. Et af de spørgsmål, jeg stillede dem alle sammen, var: Hvis du var direktør her, hvad ville du så ændre?

På den måde fik jeg både et rigtig godt indtryk af de ansatte og samtidig en masse guldkorn, som jeg kunne bruge fremadrettet. Det involverede medarbejderne, som følte sig anerkendt i processen. Læs resten af artiklen her…