Overlevering til nyt ejerskab - Inventa - Grandelag - Wood Supply

Overlevering til nyt ejerskab

Overlevering har været overskriften på de sidste to måneder efter salget af Inventa A/S – beskrevet i artiklen i Wood Supply: Så nåede vi målet!). Overleveringen har bestået i at få introduceret de nye ejere til Inventa; til vores gode medarbejdere, gode kunder og gode leverandører. Selve overleveringen er vigtig for at komme godt i gang. Ikke mindst for det nye ejerskab at komme hurtigt i indgreb med kunder, – leverandører og – medarbejderne. Det har også betydet at Inventas nye ejere har været klar til at overtage ledelsen hurtigt.

Vækstrejse med gode kunder

I Inventa var vi på en vækstrejse i turnaround fasen. Det er derfor dejligt at se, at selvom det har været lidt turbulent i månederne op til ejerskiftet, så var vores kunder både tålmodige og trofaste. Kommunikationsopgaven med at holde alle informeret, på det niveau vi kunne efter forholdende, var ganske betragtelig. Der var mange interessenter i fasen hvor det blev synligt at alle dele af virksomheden og dens relationer skulle holdes opdateret – på det niveau af information vi kunne i rekonstruktionen. Kunderne havde selvfølgelig højprioritet, men også leverandører og medarbejdere er vigtige at få med på den videre rejse.

Vi er heldigvis kommet i mål med projektet omkring turnaround og re-etablering. Det var en fase med både overlevering og re-etablering af selskabet efter rekonstruktionen. Den betød at min telefon ikke var stille ret mange minutter ad gangen – og det var den heller ikke for hverken sælgere, indkøbere eller økonomiafdelingen. Fastholdelse af eksisterende kunder og vækst i kundebasen har givet en god start til det nye Inventa Nordic ApS. Jeg er oprigtig glad for at det blev en god overlevering og Inventa er godt videre.

Overlevering af solgt selskab

Overlevering er en vigtig del af mit arbejde. Det er det fordi jeg ofte har været inde i et selskab og skulle fikse noget. For derefter at kunne aflevere selskabets ledelse enten til nye eller tidligere ejere. Det er ikke altid jeg har fået det hele med i overleveringsdokumentet. Det betyder at jeg engang imellem får en opringning – “Pia hvor finder vi…” men det er faktisk ret sjældent. Det er det en god overlevering kan gøre.

Link til artiklen i Wood Supply